Volledig scherm
PREMIUM
Rik Compagne is beoogd wethouder in Meierijstad. © Tom Keetels

Rik Compagne ziet uit naar pittige klussen in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Rik Compagne wordt de nieuwe man in het gemeentebestuur van Meierijstad. Als topambtenaar van Vught heeft hij al ervaring met moeilijke dossiers. 

Rik Compagne (31) uit Sint-Oedenrode is voor veel  inwoners van Meierijstad een grote onbekende. Toch is hij binnenkort de nieuwe wethouder in deze fusiegemeente. Fractieleider Mari van der Aalsvoort van ‘Team 6’, de afsplitsing van Team Meierijstad die binnenkort een nieuwe naam bekend maakt, droeg hem deze week voor als bestuurder namens deze partij. In zijn woonplaats is Compagne al een stuk bekender, want daar was hij van 2014 tot 2016 gemeenteraadslid namens Hart voor Rooi. En als lid van voetbalvereniging Rhode. 

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”