Het ontwerp voor het Petruskwartier in Berlicum.
Volledig scherm
Het ontwerp voor het Petruskwartier in Berlicum. © Elemans van den Hork Architecten

Rotte appel maakt plaats voor appartementengebouw Petruskwartier

BERLICUM - Jarenlang keek de buurt in Kerkwijk in Berlicum tegen een vieze steenpuist aan. Het oude Berlerode stond er, met ingegooide ruiten, vervallen bij. Nu de sloop voorbij is, gloort de nieuwbouw van 32 appartementen.

Het duurde lang, heel erg lang. Maar nu gaat dan eindelijk de bouw beginnen van 32 appartementen op de plek van het oude Berlerode. Al vanaf 2007 werden nieuwe plannen gesmeed voor de plek van het oude zorgcentrum en tien bejaardenwoningen in Berlicum.

Procedure koste veel tijd

En in twee fasen, eerst de bouw van een nieuw zorgcentrum dat in 2013 werd opgeleverd, en later nog een tweede bouwfase die in 2015 gereed kwam, bleef het oude Berlerode tot voor kort staan en wachten op de slopershamer. Hendriks Coppelmans kwam in procedures terecht om het bestemmingsplan te wijzigen. En dat koste veel tijd.

Gebouw krijgt toren

In opdracht van een belegger bouwt Hendriks Coppelmans nu het appartementengebouw Petruskwartier. Het ontwerp is gemaakt door Elemans van den Hork Architecten. Het appartementengebouw krijgt een toren, die refereert aan de oude Sint Petruskerk die er in de buurt stond.

De komende week start de bouw met het boren van gaten voor het maken van warmtebronnen en de eerste grondwerkzaamheden. Het nieuwe appartementengebouw wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd.