Volledig scherm
Kinderen krijgen gratis schaatsles in het Winterpark Schijndel, van 6 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Schaatsen kunnen uit het vet, Schijndel ruimt Markt in voor Winterpark

SCHIJNDEL - Schaatsen, ijshockeyen, swingen, curling en een warme chocomel drinken. Het kan vanaf vrijdag 6 december opnieuw als Schijndel de Markt voor de zevende maal op rij inruimt voor Winterpark Schijndel. 

Volledig scherm
Voorzitter Robert van den Brand voor het Winterpark Schijndel in opbouw van vorig jaar. © Robèrt van Lith/BD

,,We hebben weer een vol programma tot en met zondag 5 januari", zegt voorzitter Robert van den Brand van stichting Winterpark Schijndel. Hij noemt enkele voorbeelden: ,,We hebben schoolschaatsen, discoschaatsen, een oudermiddag, curling, ijshockey, gratis schaatslessen en nog veel meer op het programma staan.” 

Geen subsidie 

Winterpark Schijndel draait zonder een euro subsidie. Van den Brand: ,,Het is elk jaar een uitdaging om het rond te krijgen, maar het is weer gelukt. Ook dit jaar hebben we weer zeker vijftig sponsors die dit evenement mogelijk maken. En nog eens zo'n 25 bedrijven die gratis diensten verlenen, zoals het opbouwen en versieren van het Winterpark.” 

De stichting telt zeker 120 vrijwilligers. ,,Zonder hen krijgen we dit niet voor elkaar. Dit keer zijn er opnieuw nieuwe vrijwilligers bijgekomen, daar zijn we heel blij mee.” 

Op vrijdag 6 december staat vanaf 20.30 uur een openingsshow op het programma met live muziek.