Volledig scherm
PREMIUM
Wim van der Rijt uit Schijndel is de initiatiefnemer van een vuurwerkvrije zone in zijn wijk Plein. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Schijndel krijgt eerste buurt zonder knallers, wie volgt?

SCHIJNDEL - Zou je willen stoppen met het aansteken van die harde knallers?  Het zou zo maar kunnen dat jongeren op oudjaarsdag deze vraag krijgen in de Schijndelse wijk Plein. Rond het dierenpark komt de eerste vuurwerkvrije zone in Meierijstad. Wie volgt? En hoe zit het in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren?  

Natuurlijk stak hij vroeger ook wel eens een rotje af. Ook al was het nog een paar dagen voor oud en nieuw. ,,Maar tegenwoordig is het zó'n zwaar vuurwerk, het lijken wel halve bommen", zegt Wim van der Rijt, voorzitter van de wijkraad Plein in Schijndel. 

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”