Kasteeel Dommelrode in Sint-Oedenrode; hier is het bestuurscentrum van Meierijstad sinds begin 2017 gevestigd.
Volledig scherm
Kasteeel Dommelrode in Sint-Oedenrode; hier is het bestuurscentrum van Meierijstad sinds begin 2017 gevestigd. © Robèrt van Lith/BD

Sint-Oedenrode praat over toekomst raadhuis Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Moet het raadhuis van Meierijstad in Sint-Oedenrode blijven of verkassen naar Veghel? Deze vraag staat centraal op de bijeenkomst Bocht!? over de toekomst van Kasteel Dommelrode in Sint-Oedenrode, waar sinds 2017 het bestuurscentrum is gevestigd. 

De openbare bijeenkomst is op dinsdagavond 24 september in De Knoptoren in Sint-Oedenrode en wordt gehouden door de politieke partij Hart uit de gemeenteraad van Meierijstad. ‘Bocht!?’verwijst naar de oorspronkelijke naam van het gebouw Kasteel Dommelrode uit de zestiende eeuw. 

Twee opties 

Het college van B en W van Meierijstad maakte onlangs bekend dat er onderzoek wordt gedaan naar twee opties: het huidige bestuurscentrum aan het Burgemeester Wernerplein in Sint-Oedenrode verbouwen en uitbreiden óf een nieuw bestuurscentrum bij of óp het gemeentehuis in Veghel. ,,De Rooienaren zijn door de gemeente nog niet benaderd over deze plannen", aldus fractievoorzitter Laurens van Voorst van Hart. ,,Wij horen de inwoners liever vóór we de knoop mogelijk doorhakken.” 

Het huidige raadhuis is volgens veel raadsleden te krap. Ook laat de techniek te wensen over, zo bleek afgelopen donderdagavond nog toen de geluidsinstallatie het een poosje liet afweten. 

De avond begint op 24 september om 20.00 uur in de Knoptoren, de deuren gaan om 19.30 uur open.