Volledig scherm
PREMIUM
Ionut Tanase, een van de Roemeense arbeidsmigranten bij Van Hoof Zachtfruit & Asperges in Olland. © Robèrt van Lith/BD

Slapen in oude biggenstal in Olland voor asperge- en fruitoogst

ARBEIDSMIGRANTEN MEIERIJSTADOLLAND - Zo'n dertig arbeidsmigranten helpen agrariër Maarten van Hoof uit Olland met het bewerken en oogsten van asperges en fruit. Nu Meierijstad de regels wil versoepelen, denkt hij na over uitbreiden. ,,Dorpsbewoners stonden er versteld van dat hier al jaren zoveel mensen wonen.” 


Het briefje op het toilet maakt meteen duidelijk dat dit niet zomaar een boerderij in Olland is. ‘Zostawić  czyste toalety  czystości. Dziękuję!', staat hier in het Pools te lezen. Ofwel: ‘Laat het toilet schoon achter, dankjewel!’ Dit is de boerderij van Maarten (34) en zijn vrouw Malou (31) van Hoof aan de Schootsedijk in Olland. Hier wonen in het hoogseizoen dertig Poolse en Roemeense arbeidskrachten, nu gaat het om ongeveer de helft. 

  1. Schijndel heeft een grote tentoonstelling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’
    PREMIUM

    Schijndel heeft een grote tentoon­stel­ling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’

    SCHIJNDEL - Is de één helemaal lyrisch over zijn postzegelverzameling, de ander van muziek of zijn/haar vrijwilligerswerk; voor Leon van Roozendaal uit Schijndel is zijn verzameling oude televisietoestellen, radio's en allerlei elektrische apparatuur zijn grootste hobby. Zo'n 150 toestellen van allerlei afmetingen staan opgesteld in zijn winkel, waar eerst installatiebedrijf Van Roozendaal gevestigd was dat inmiddels is verhuisd naar de achterzijde van de panden aan de Boschweg.