Volledig scherm
PREMIUM
Ionut Tanase, een van de Roemeense arbeidsmigranten bij Van Hoof Zachtfruit & Asperges in Olland. © Robèrt van Lith/BD

Slapen in oude biggenstal in Olland voor asperge- en fruitoogst

ARBEIDSMIGRANTEN MEIERIJSTADOLLAND - Zo'n dertig arbeidsmigranten helpen agrariër Maarten van Hoof uit Olland met het bewerken en oogsten van asperges en fruit. Nu Meierijstad de regels wil versoepelen, denkt hij na over uitbreiden. ,,Dorpsbewoners stonden er versteld van dat hier al jaren zoveel mensen wonen.” 


Het briefje op het toilet maakt meteen duidelijk dat dit niet zomaar een boerderij in Olland is. ‘Zostawić  czyste toalety  czystości. Dziękuję!', staat hier in het Pools te lezen. Ofwel: ‘Laat het toilet schoon achter, dankjewel!’ Dit is de boerderij van Maarten (34) en zijn vrouw Malou (31) van Hoof aan de Schootsedijk in Olland. Hier wonen in het hoogseizoen dertig Poolse en Roemeense arbeidskrachten, nu gaat het om ongeveer de helft. 

  1. Reuring in Liempde: SPPiLL presenteert ongebaande paden en dikke boterhammen tijdens Lentefeest
    PREMIUM

    Reuring in Liempde: SPPiLL presen­teert ongebaande paden en dikke boterham­men tijdens Lentefeest

    LIEMPDE - Onder de noemer Lentefeest werden gisteren op het erf achter bezoekers- en ontmoetingcentrum D’n Liempdsen Herd dikke boterhammen geserveerd, gebakken in de oven van het net gerealiseerde bakhuisje. Voor de opnieuw opgebouwde klompenmakerwerkplaats werd het ambacht in volle glorie gedemonstreerd en het gesponsorde meubilair stond voor het eerst opgesteld op de fonkelnieuwe grasmat.