Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed De Denneboom op de rand van Schijndel en Sint-Michielsgestel is al jaren in beeld voor een uitvaartcentrum. De buurt en Het Groene Hart verzetten zich hier hevig tegen. © Marc Bolsius

Tegenstanders van uitvaartcentrum maakten stiekem opnames van uitvaart in Schijndel

DEN HAAG/SCHIJNDEL - Buurtbewoners die de komst van een crematorium en natuurbegraafplaats op het Schijndelse landgoed De Denneboom niet zien zitten, maakten stiekem geluidopnames van de privé-uitvaart van de overleden echtgenote van landgoedeigenaar Thom van Rijckevorsel. Dat bleek deze week uit een rechtszitting. 

Eigenaar Thom van Rijckevorsel van landgoed De Denneboom in Schijndel is ‘zeer geraakt’ door de actie van omwonenden. Zij maakten geluidsopnames van de uitvaart van zijn echtgenote op 23 juli 2017. Ruim twintig omwonenden en de Vereniging Het Groene Hart proberen bij de Raad van State in Den Haag het bestemmingsplan van tafel te krijgen.  

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”