Jan Vlug walgt van de beelden van de Boxtelse stal.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vlug walgt van de beelden van de Boxtelse stal. © BD

Topadvocaat walgt van beelden en neemt het op voor activisten Boxtel: ‘Dit is afschuwelijk, mij mogen ze bellen’

BOXTEL - De Tweede Kamer en boerenorganisaties gaan ervan uit dat de dierenactivisten in Boxtel juridisch hard aangepakt gaan worden, maar daar moet niet zo makkelijk van uit worden gegaan. Volgens topadvocaat Jan Vlug zijn de naar buiten gebrachte beelden zo schokkend dat ze de illegale actie ‘wel eens zouden kunnen rechtvaardigen’. ,,Ik sluit niet uit dat zij strafvermindering krijgen of zelfs worden ontslagen van alle rechtsvervolging”, zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Volgens de advocaat, die landelijk bekend werd als de raadsman van de moordenaar van Marianne Vaatstra, is de zaak tegen de dierenrechtenactivisten nog lang niet rond. ,,Ik ging vierkant over mijn nek toen ik die beelden van die boerderij zag”, zegt Vlug. ,,Ik ben helemaal geen actievoerder, laat staan een vegetariër, maar die beelden... Eindeloze rijen van intelligente grote zoogdieren. Zo hutjemutje op elkaar, die kleine biggetjes zo tussen die stangen. Dode en gewonde dieren over elkaar heen. Alles vies en smerig. Dat dieren zo misbruikt worden is echt ongelooflijke smeerlapperij.”

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.