Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vlug walgt van de beelden van de Boxtelse stal. © BD

Topadvocaat walgt van beelden en neemt het op voor activisten Boxtel: ‘Dit is afschuwelijk, mij mogen ze bellen’

BOXTEL - De Tweede Kamer en boerenorganisaties gaan ervan uit dat de dierenactivisten in Boxtel juridisch hard aangepakt gaan worden, maar daar moet niet zo makkelijk van uit worden gegaan. Volgens topadvocaat Jan Vlug zijn de naar buiten gebrachte beelden zo schokkend dat ze de illegale actie ‘wel eens zouden kunnen rechtvaardigen’. ,,Ik sluit niet uit dat zij strafvermindering krijgen of zelfs worden ontslagen van alle rechtsvervolging”, zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Volgens de advocaat, die landelijk bekend werd als de raadsman van de moordenaar van Marianne Vaatstra, is de zaak tegen de dierenrechtenactivisten nog lang niet rond. ,,Ik ging vierkant over mijn nek toen ik die beelden van die boerderij zag”, zegt Vlug. ,,Ik ben helemaal geen actievoerder, laat staan een vegetariër, maar die beelden... Eindeloze rijen van intelligente grote zoogdieren. Zo hutjemutje op elkaar, die kleine biggetjes zo tussen die stangen. Dode en gewonde dieren over elkaar heen. Alles vies en smerig. Dat dieren zo misbruikt worden is echt ongelooflijke smeerlapperij.”

  1. Boxtelse organiseert ontmoetingsfeestje in Den Bosch met vrouwenstop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    Boxtelse organi­seert ontmoe­tings­feest­je in Den Bosch met vrouwen­stop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    BOXTEL/DEN BOSCH - Je zou het bijna ouderwets kunnen noemen. Singles die elkaar ontmoeten op een feestje. Toch is dat precies wat de Boxtelse Tanja van Abeelen en Natasja d’Armagnac uit Den Bosch voor ogen hebben. Op 29 november is de eerste editie van hun ViaVia-party op een locatie in Den Bosch. Een obstakeltje is wel dat er zich meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld. Er is daarom zelfs een vrouwenstop ingesteld.