De tweede editie van Festival Futura is verschoven naar 30 november
Volledig scherm
De tweede editie van Festival Futura is verschoven naar 30 november © Festival Futura

Tweede editie Festival Futura gaat over hergebruik

HAAREN - De tweede editie van Festival Futura in Haaren heeft plaats op 30 november. Eerder dit jaar werd 31 augustus als datum gekozen. Maar daar heeft de organisatie van afgezien. ,,Omdat er op die dag tal van andere evenementen gepland stonden, in Haaren en omgeving”, zegt mede-organisator Joska Zinkweg.   

Ook de tweede editie wordt georganiseerd door Duurzame Energie Haaren (DEH) en de gemeente. Het thema van de vorige keer was voedsel. Dit keer is dat 'Tweede kans is eerste keus’, ofwel hergebruik. Het festival is dit keer vooral een informatiemarkt over het thema, aangekleed met kinderactiviteiten, muziek en ander vermaak. Mensen kunnen zonder al te veel moeite op allerlei manieren duurzaam bezig zijn, zo zal tijdens het evenement worden belicht, onder meer via enkele workshops.  

Modeshow

Aanwezig zijn onder meer medewerkers van een Repair Café en van kringloopwinkel Het Goed uit Boxtel, die ook modeshows verzorgen met tweedehandskleding. Het thema is maanden geleden gekozen, aldus Zinkweg, voordat tal van organisaties en overheden bekend maakten dat het van 14 tot 21 oktober Nationale Recycle Week is. Zinkweg: ,,Daaruit blijkt hoe dit thema leeft momenteel.” 

Het gratis toegankelijke festival heeft 30 november plaats tussen 13.00 en 18.00 uur in en rond het gemeentehuis van Haaren.