Volledig scherm
Urenlange zoektocht na achtervolging door Haaren © Meester Multi Media / Bart Meesters

Urenlange klopjacht in maisveld in Haaren na achtervolging bestuurder gestolen motor

VideoHAAREN - De politie is woensdag in Haaren urenlang op zoek geweest naar een man die op een gestolen motor aan agenten probeerde te ontsnappen. Nadat de man viel met de motor verstopte hij zich in een maisveld. Uiteindelijk is de man dankzij een oplettende buurtbewoner alsnog aangehouden.

Agenten zagen rond 16.00 uur woensdagmiddag een motorrijder op de Belversestraat in Haaren. De motor stond als gestolen geregistreerd. De politieagenten zetten de achtervolging in, maar de man op de motor probeerde te vluchten. Na een achtervolging moest de bestuurder van de motor uitwijken voor een tegemoetkomende auto op de Driehoekweg, botste hij tegen een lantaarnpaal en belandde in een heg. Daarna vluchtte de man te voet een maisveld in. 

Zoektocht

De politie zette direct de omgeving af en begon een zoektocht naar de man die uren zou duren. Agenten kamden het maisveld en de omgeving uit. Ondertussen werd er een Burgernet bericht verzonden met een omschrijving van de man. Er werden honden ingezet. Een agent klom zelfs in een boom om een beter overzicht te hebben van het veld. Rond 19.00 uur arriveerde de politiehelikopter om mee te zoeken naar de verdachte. De actie trok bekijks van omwonenden. Sommigen van hen voorzagen de zoekende agenten van avondeten. 

Na uren zoeken gaven de agenten het op en werd de actie afgeblazen. Uiteindelijk zag een oplettende omwonende de verdachte niet lang na het vertrek van de politie lopen en herkende hem van het Burgernet bericht. Zo kon de man alsnog worden aangehouden. Hij zit nu vast voor verder verhoor. 

Volledig scherm
De motor na de valpartij. © BD
Volledig scherm
De heg waar de motor doorheen ging. © Meester Multi Media / Bart Meesters
  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."