Volledig scherm
PREMIUM
Cranenbroek verkoopt al jaren branchevreemde artikelen zoals fietsen,kleding en Speelgoed. © copyright Marc Bolsius

Van Cranenbroek wil kleding en elektrische fietsen blijven verkopen: ‘Het gaat toch goed met Schijndel?’

DEN HAAG/SCHIJNDEL - Mag Van Cranenbroek in Schijndel wel of niet kleding en elektrische fietsen verkopen? Deze twist tussen de winkelgigant en de gemeente werd deze week opnieuw uitgevochten bij de Raad van State.  

Volledig scherm
Mag Van Cranenbroek wel of geen fietsen verkopen in Schijndel? Onder meer hierover beslist de Raad van State. © Robèrt van Lith/BD

De Schijndelse megawinkel Van Cranenbroek is opnieuw naar de Raad van State gestapt om de verkoopruimte voor textiel en elektrische fietsen binnen de winkel aan de Duinweg overeind te houden. De gemeente Meierijstad wil daar het mes inzetten en heeft het aantal vierkante meters branchevreemde artikelen beperkt tot 250. Dat is vastgelegd in een bestemmingsplan.

Van Cranenbroek stelt dat het slechts om 129 vierkante meter gaat waar geen enkele winkelier last van zal hebben. ,,Het gaat toch goed met Schijndel?”, zei raadsman Michiel van Driel namens Van Cranenbroek over het winkelcentrum. ,,Moet je de zaak dan eerst naar de gallemiezen helpen voor je mag ingrijpen”, reageerde staatsraad André Verburg.