Volledig scherm
PREMIUM
De rockband Purple Haze bestaat vijftig jaar. © Jan Zandee

Van politiebureau tot aan ‘diefstal’ van geluidsinstallatie: rockers van Purple Haze zijn al vijftig jaar samen

SINT-MICHIELSGESTEL - Ergens in de jaren zeventig toerde een busje door Engeland, met aan boord de vijfkoppige rockband Purple Haze. Langharige jeugdige rockers uit Den Bosch en omstreken, vol ambitie om door te breken in het popcircuit. Zover kwam het niet helemaal. Wél zijn de bandleden vrienden voor het leven. Op 25 augustus viert de band haar 50-jarig bestaan.

De ‘oude’ rockers, Rob de Coster, Chris van Lamoen, Mari Schellekens, Hennie Boeyen en René Wittens, gemiddelde leeftijd 64 jaar, zitten bijeen in hun oefenlokaal aan het Mugheuvelsteegje. Gek van muziek waren ze, alle vijf. 

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.