Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van Zutphen uit Keldonk is voorzitter van ZLTO afdeling De Meierij. © Van Assendelft

Veehouders Meierijstad zitten nog steeds met vragen

VEGHEL/SCHIJNDEL - Vragen, vragen, vragen. Maar wanneer krijgen veehouders in Meierijstad nou eindelijk eens antwoorden? Het duurt allemaal veel te lang, stelt voorzitter Gerard van Zutphen van de lokale afdeling van ZLTO. 

Volledig scherm
Gerard van Zutphen hoopt dat Meierijstad wat meer gas geeft bij het verstrekken van vergunningen aan agrariërs. © Robèrt van Lith/BD

Mag ik iets op mijn veebedrijf met zorg? Kan ik een zonnepark op mijn land aanleggen? Of: kan ik een windmolen plaatsen?  Dit soort vragen komen aan bod tijdens keukentafelgesprekken die de gemeente Meierijstad houdt met veehouders die willen stoppen of iets heel anders willen. Van de ruim vijfhonderd (voormalige) veehouders in Meierijstad, gaven er 120 zich op voor zo’n gesprek over de toekomst. ,,Daar ben ik heel tevreden mee, het is zo'n beetje een kwart van alle veehouders in Meierijstad", reageert voorzitter Gerard van Zutphen van de Zuid-Nederlandse Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), afdeling De Meierij. 

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.