Volledig scherm
PREMIUM
Impressiebeeld van de toekomstige buurt voor arbeidsmigranten aan de Knokert in Veghel. Met op de achtergrond de geplande windmolen langs de A50. © KAFRA/HOBIJ

Veghel krijgt woonbuurt voor 500 migranten

VEGHEL - Veghel krijgt een kleine woonwijk voor ruim 500 arbeidsmigranten. Het gemeentebestuur van Meierijstad maakt dit mogelijk op het oude evenemententerrein aan de Knokert, nabij bedrijventerrein De Amert. De nabijheid van een windmolen is volgens de ontwikkelaars geen probleem. 

Het is nog niet vertoond in Nederland: een woonbuurt met kleine, tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten. Veghel krijgt zo'n buurt voor ongeveer vijfhonderd arbeidsmigranten op het voormalige evenemententerrein op de hoek de Knokert-Dorshout. Dit toekomstige Knokert Kwartier ligt aan de rand van bedrijventerrein De Amert, nabij de A50. Het gaat om honderd kleine woningen voor gemiddeld vijf personen per stuk. De verblijfsplaatsen zijn bedoeld voor zogenoemde short stayers, buitenlandse werknemers van 18 jaar en ouder die hier maximaal anderhalf jaar verblijven. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.