Impressiebeeld van de toekomstige buurt voor arbeidsmigranten aan de Knokert in Veghel. Met op de achtergrond de geplande windmolen langs de A50.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressiebeeld van de toekomstige buurt voor arbeidsmigranten aan de Knokert in Veghel. Met op de achtergrond de geplande windmolen langs de A50. © KAFRA/HOBIJ

Veghel krijgt woonbuurt voor 500 migranten

VEGHEL - Veghel krijgt een kleine woonwijk voor ruim 500 arbeidsmigranten. Het gemeentebestuur van Meierijstad maakt dit mogelijk op het oude evenemententerrein aan de Knokert, nabij bedrijventerrein De Amert. De nabijheid van een windmolen is volgens de ontwikkelaars geen probleem. 

Het is nog niet vertoond in Nederland: een woonbuurt met kleine, tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten. Veghel krijgt zo'n buurt voor ongeveer vijfhonderd arbeidsmigranten op het voormalige evenemententerrein op de hoek de Knokert-Dorshout. Dit toekomstige Knokert Kwartier ligt aan de rand van bedrijventerrein De Amert, nabij de A50. Het gaat om honderd kleine woningen voor gemiddeld vijf personen per stuk. De verblijfsplaatsen zijn bedoeld voor zogenoemde short stayers, buitenlandse werknemers van 18 jaar en ouder die hier maximaal anderhalf jaar verblijven.