De kievit. Er zitten flinke populaties in gebieden waar velden vol zonnepanelen gepland staan in het buitengebied van Schijndel.
Volledig scherm
De kievit. Er zitten flinke populaties in gebieden waar velden vol zonnepanelen gepland staan in het buitengebied van Schijndel. © Domien van der Meijden

Velden vol zonnepanelen bedreigen belangrijke weidevogelgebieden Schijndel

SCHIJNDEL - Stichting Weidevogelbescherming Meierijstad is niet blij met het voornemen om in het buitengebied van Schijndel zonneparken aan te leggen op weilanden waar juist belangrijke populaties van de kievit, grutto en wulp zitten. ,,Zo wordt het werk van 100 vrijwilligers van twintig jaar toewijding rond het beschermen van weidevogels om zeep geholpen. Dat moet anders kunnen", denkt de stichting.

  1. Een feestje als vanouds bij uitgesteld Mega Piraten Festijn in het Maaskantje
    PREMIUM

    Een feestje als vanouds bij uitgesteld Mega Piraten Festijn in het Maaskantje

    DEN DUNGEN - ‘Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist’. Artiesten Stef Ekkel en René Karst brengen de stemming er zaterdagavond vanaf de eerste minuut goed in in de grote feesttent. Zo’n 6500 fans van het Nederlandse lied en feestmuziek deinen, schreeuwen, hossen en dansen meteen mee tijdens het bijna twee jaar uitgestelde Mega Piraten Festijn in Maaskantje... Het is alsof corona even niet meer bestaat.