Volledig scherm
PREMIUM
De opsplitsing van de gemeente Haaren kan voor de inwoners van Haaren, Esch en Biezenmortel wel eens lagere lokale belastingen betekenen. © Johan van Grinsven

Voelen inwoners van Haaren de herindeling in hun portemonnee?

HAAREN - Voor sommige Haarenaren kan de opsplitsing van hun gemeente niet snel genoeg komen. Hun klacht: Haaren is een dure gemeente. Zij kijken uit naar lagere lokale belastingen in hun nieuwe gemeente. Terecht? 

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Maar de lasten van de betrokken gemeenten geven wel een indicatie wat oud-Haarenaren vanaf 2021 kunnen verwachten. We nemen dit jaar als ijkpunt. Haarense eenpersoonshuishoudens betalen 765 euro per jaar aan woonlasten en meerpersoonshuishoudens 834 euro. 

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.