Een deel van de vondsten wordt overgedragen in het Groot Tuighuis in Den Bosch. Vlnr: Jaap Claerhoudt (Op die Dunghen), weduwe Jeanne van der Sanden van amateurarcheoloog Frans van der Sanden, wethouder Peter Raaijmakers (Sint-Michielsgestel), Rien van Nuland (ook bij opgravingen Eikendonk betrokken) en wethouder Huib van Olden van Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de vondsten wordt overgedragen in het Groot Tuighuis in Den Bosch. Vlnr: Jaap Claerhoudt (Op die Dunghen), weduwe Jeanne van der Sanden van amateurarcheoloog Frans van der Sanden, wethouder Peter Raaijmakers (Sint-Michielsgestel), Rien van Nuland (ook bij opgravingen Eikendonk betrokken) en wethouder Huib van Olden van Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Vondsten stokoud klooster Barbaradal tussen Den Dungen en Den Bosch nu veilig in Groot Tuighuis

DEN DUNGEN/DEN BOSCH - Bijzondere vondsten uit de jaren zestig van klooster Barbaradal op Eikendonk tussen Den Dungen en Den Bosch hebben nu een veilige haven gekregen in het Groot Tuighuis. De menselijke schedels en botten, glas-in-loodglas van het oude klooster en heiligenbeeldjes staan nu in Den Bosch te kijk.

  1. Deze leerlingen hebben een wel heel bijzondere leraar: schoolhond Vos
    Play

    Deze leerlingen hebben een wel heel bijzondere leraar: schoolhond Vos

  2. XL-Coronateststraat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag
    Play

    XL-Coronatest­straat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag