Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Eric van den Broek. © Meike Van Der Flier - Bauer/BD

Voor ouderenbeleid is wel geld in Boxtel

BOXTEL - In de enorme bezuinigingsslag die Boxtel maakt, is een uitzondering gemaakt voor ouderenbeleid. Dat moet nu serieus van de grond komen en dat mag (wat) geld kosten.

De onlangs gepresenteerde notitie ‘Samen ouder worden in Boxtel’ heeft een gevoelige snaar geraakt. Ook bij de plaatselijke politiek. ,,Recht uit m’n hart”, aldus wethouder Eric van den Broek onlangs. En ook de gemeenteraad heeft het initiatief van een werkgroep bestaande uit mensen van verschillende vrijwilligersorganisaties met applaus ontvangen. Met als gevolg dat er een nieuw fonds in oprichting is om maatschappelijke projecten voor senioren van de grond te tillen. Boxtel zal er alvast de eerste 20.000 euro instoppen. ,,Het kan als vliegwiel dienen om zaken echt van de grond te krijgen”, aldus SP’er Dave van de Ven, die het initiatief nam.

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”