Volledig scherm
Peter van de Ven © N Reigersman

Voorzitter harmonie Schijndel neemt afscheid

SCHIJNDEL - Peter van de Ven stopt per direct als voorzitter van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Schijndel. ,,Ik kies voor mijn gezondheid", zegt Van de Ven. 

Schijndelaar Van de Ven is bijna twee jaar voorzitter van Sint-Cecilia, dat zo'n 165 leden telt. ,,Ik heb het met veel plezier gedaan, maar kies nu echt voor mezelf.” De leden van Sint-Cecilia zijn per brief op de hoogte gesteld. Er is nog geen kandidaat-opvolger voor Van de Ven. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door het zittend bestuur. Van de Ven blijft wel lid van de vereniging. 

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.