Het voormalige Oranjehotel in Veghel wordt nog even bewoond door arbeidsmigranten. Een van hen is Goncalo Abreu uit Portugal (foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Oranjehotel in Veghel wordt nog even bewoond door arbeidsmigranten. Een van hen is Goncalo Abreu uit Portugal (foto). © Van Assendelft Fotografie

Waar blijven al die woningen voor de Polen en andere arbeiders?

VEGHEL/SCHIJNDEL - Binnen drie tot vijf jaar 2000 à 2500 verblijfsplaatsen van de grond krijgen voor arbeidsmigranten in de gemeente Meierijstad, dat was het doel in juni 2019. Bijna twee jaar verder zijn de Polen, Roemenen en andere arbeiders van over de grens nog weinig opgeschoten. ,,We hadden het graag sneller zien verlopen.” 

 1. Meeste behoefte aan betaalbare koopwoning voor starter in Sint-Michielsgestel
  PREMIUM

  Meeste behoefte aan betaalbare koopwoning voor starter in Sint-Michiels­ges­tel

  SINT-MICHIELSGESTEL - Bijna de helft van alle starters op de woningmarkt in Sint-Michielsgestel wil graag een betaalbare koopwoning bemachtigen van net iets boven de twee ton. En ongeveer 32 procent zou een huurwoning willen. Veel jongeren die beginnen aan hun eerste woning vinden ook een ‘tiny house’, van 25 tot 50 vierkante meter, een aantrekkelijke gedachte. Zo’n 20 procent van de starters zou daar wel in willen wonen.
 1. Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belachelijk'
  Play

  Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belache­lijk'

 2. Hoe gaat het met de gewonde zeearend uit Steenbergen?
  Play

  Hoe gaat het met de gewonde zeearend uit Steenber­gen?