De waterleidingen van 34 woningen in het Schijndelse seniorencomplex Servaeshof worden vrijdag chemisch gereinigd vanwege legionellabacterie.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterleidingen van 34 woningen in het Schijndelse seniorencomplex Servaeshof worden vrijdag chemisch gereinigd vanwege legionellabacterie. © Robèrt van Lith/BD

Waterleidingen in Schijndel chemisch gereinigd uit vrees voor legionella, senioren hun woning uit

SCHIJNDEL - De waterleidingen van 34 woningen in het Schijndelse seniorencomplex Servaeshof worden vrijdag chemisch gereinigd. Zorgorganisatie Laverhof laat dit doen uit voorzorg nadat vier bewoners ziek werden door de legionallabacterie. Bewoners mogen die dag geen kraanwater drinken en verlaten daarom hun woning. 

  1. Slijters en deelnemer over Dry January: ‘Ik heb het gevoel dat een maand niet drinken echt iets brengt’
    PREMIUM

    Slijters en deelnemer over Dry January: ‘Ik heb het gevoel dat een maand niet drinken echt iets brengt’

    SCHIJNDEL - De eerste tien dagen van Dry January zitten erop. Behoorlijk wat mensen hebben hun alcoholgebruik tijdelijk op pauze gezet. Dat zijn er overigens fors minder dan vorig jaar, blijkt uit de teller op de website IkPas.nl. Waar zich in 2021 nog ruim 46.000 mensen aanmeldden, zijn het er nu iets meer dan de helft. Hoe vergaat het deelnemers in de regio? En wat merken de slijters ervan?