Volledig scherm
Rik Compagne is beoogd wethouder in Meierijstad. © Tom Keetels

Wethouder Compagne kan eindelijk aan de slag in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Rik Compagne uit Sint-Oedenrode kan vanaf komende donderdag 27 juni eindelijk aan de slag als wethouder van de gemeente Meierijstad. Zijn installatie staat dan op de agenda van de gemeenteraad. 

Compagne (31) moest ruim twee maanden wachten op zijn beëdiging. Al op woensdag 17 april maakte HIER bekend dat Compagne wordt voorgedragen als nieuwe wethouder namens deze nieuwe partij. Hij wordt de opvolger van Eric van den Bogaard die de dupe werd van de breuk binnen Team Meierijstad.
Deze grote coalitiepartij viel uiteen in twee fracties: Lokaal Meierijstad en HIER. Van den Bogaard bleef loyaal aan Lokaal Meierijstad en besloot te stoppen. Hij neemt komende donderdag afscheid. In dezelfde vergadering in Sint-Oedenrode wordt Compagne beëdigd. 

Ook innovatie 

Compagne moest zo lang wachten omdat Van den Bogaard in de vergadering van 6 juni op vakantie was. De nieuwe bestuurder neemt een groot deel over van de portefeuille van Eus Witlox - ook opgestapt vanwege het stranden van Team Meierijstad -, namelijk zorg, wonen en volksgezondheid. Daarnaast neemt hij ook innovatie voor zijn rekening. Compagne was eerder raadslid voor Hart voor Rooi in Sint-Oedenrode. En tot voor kort was hij beleidsmedewerker bij de gemeente Vught. 
Compagne start met onder meer een kennismakingsronde langs alle wijk- en dorpsraden, zo meldt HIER in een persbericht.