Volledig scherm
Bewoners van de Bloemenwijk in Schijndel voerden eerder actie voor een nieuw wijkgebouw in het bestuurscentrum van Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Wijkgebouw Schijndel is klaar in 2023 ‘of eerder’, de SP is wachten beu

SCHIJNDEL - Wijkbewoners van de Bloemenwijk in Schijndel wachten al jaren op een nieuw wijkgebouw. Het ziet er nu naar uit dat zij nog tot 2023 geduld moeten hebben voor de opening. De SP vindt dit veel te lang duren. 

Volledig scherm
Eric van den Broek en Karina Zegers uit de Schijndelse Bloemenwijk maakten zich eerder in de wijkraad sterk voor een nieuw wijkgebouw in hun wijk. © Robèrt van Lith/BD

Begin volgend jaar moet er duidelijkheid zijn over de bouw van een nieuw wijkcentrum in de Schijndelse Bloemenwijk, in combinatie met zo'n veertig sociale huurwoningen. Dit verwacht directeur-bestuurder Mark Wonders van woningcorporatie Woonmeij. ,,We hebben de oplevering in de begroting van 2023 staan. Maar als het wijkcentrum en de woningen al in 2022 klaar kunnen zijn, gaan we daar natuurlijk voor.” Volgens Wonders is 2023 reëler: ,,Voor de wijziging van het bestemmingsplan moet je tegenwoordig al zo'n anderhalf jaar rekenen. En daarna heb je ook nog ruim een jaar tijd nodig voor de bouw, dus dan kom je al snel in 2023.” 

‘Dit project loopt al jaren’

Wat de Socialistische Partij betreft, duurt dit veel te lang. Raadslid Tonnie Wouters, die het ‘opleverjaar’ 2023 opving bij de ledenvergadering van Woonmeij, stelde hier kritische vragen over aan het gemeentebestuur van Meierijstad. ,,Dit project loopt al jaren. Het kan toch niet zo zijn dat de buurt nog drie jaar moet wachten”, stelt Wouters. Burgemeester en wethouders willen nog niet reageren tegenover de krant. ,,Het college beantwoordt eerst de vragen van de SP.”

Langlopende gesprekken 

Wonders geeft toe dat de gesprekken met B en W over de locaties aan de Papaverstraat en Houtstraat (waar nu nog buurthuis De Kajuit staat) al lang lopen. ,,Maar gelukkig ziet het er nu goed uit, ik verwacht dat we begin volgend jaar een overeenkomst kunnen tekenen.” De Bloemenwijk maakt nu nog gebruik van het oude gebouw van de Vossenbergschool, maar dit is sterk verouderd.