Volledig scherm
PREMIUM
Bouwplan Achter den Haegen in Schijndel op de hoek Plein - Spoorlaan. © Robèrt van Lith/BD

Woningbouw in Schijndel heeft veel in te halen

SCHIJNDEL - Meierijstad denkt voorlopig nog niet aan een grote nieuwbouwwijk in Schijndel. Wel wil het college hier méér bouwen, van dure tot goedkope woningen.  

Waarom gaat Boxtel voor een nieuwbouwwijk met bijna vijfhonderd woningen en blijft Schijndel maar zoeken naar bouwlocaties binnen de bebouwde kom? De vraag werpt zich op nu blijkt dat Meierijstad in Schijndel nog veel locaties zoekt om woningen te bouwen. ,,Boxtel heeft weinig inbreidingslocaties en een hogere behoefte aan woningen”, luidt het antwoord van de gemeente Meierijstad. ,,En de voormalige gemeente Schijndel concentreerde zich al langer op inbreiding en nam geen uitbreidingslocaties in ontwikkeling.” 

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.