Volledig scherm
PREMIUM
De halderheiweg in Boxtel © Google Maps

Zelfs vijftig jaar oude afspraken houden bouw woning niet tegen in Boxtel

BOXTEL - Een bosje wijkt voor een villa. Omwonenden treuren erover, de Boxtelse gemeenteraad vindt echter woningbouw belangrijker dan behoud van de bomen.

Wat weegt zwaarder? De bouw van een villa of het behoud van een bosrijk perceel aan de Halderheiweg? Het antwoord liet zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Boxtel raden. De keuze van omwonenden viel uiteraard op de flora en fauna. De meerderheid van de gemeenteraad echter koos voor de woning. ,,Omdat het ook onze verantwoordelijkheid is om te zorgen dat er voldoende woningen worden gebouwd", was daarbij de gedachte.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.