Volledig scherm
PREMIUM
Eus Witlox vertrekt als wethouder van Meierijstad. Het is nog zeer onzeker of hij wordt opgevolgd. © Van Assendelft

Zesde wethouder in Meierijstad is zeer onzeker

VEGHEL - De komst van een nieuwe, zesde wethouder in Meierijstad is zeer onzeker. Dit valt op te maken uit reacties van fracties in de gemeenteraad na het vertrek van Eus Witlox van Team Meierijstad. 

Witlox besloot deze week op te stappen nadat zijn partij Team Meierijstad in twee groepen uiteen viel. De tweede wethouder van Team Meierijstad, Eric van den Bogaard, blijft wel aan. Hij krijgt de steun van beide groepen die voorheen samen de grootste coalitiepartij vormden, Team Meierijstad. 

 1. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 2. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”