Volledig scherm
De twee gedumpte cavia's die al gevangen zijn. © Dierenambulance

Zeven cavia's in een plastic bak over een hek gegooid in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - De dierenambulance is maandagavond druk in de weer geweest met het vangen van loslopende cavia's op het Vliegden in Sint-Oedenrode. De cavia's zouden daar in een plastic bak met voer over het hek zijn gegooid. Het zou gaan om zeven cavia's. 

Twee van de diertjes zijn inmiddels gevangen en ondergebracht in het Regionaal Dierenopvangcentrum in Ravenstein. Daar krijgen ze de nodige zorg. De andere vijf cavia's lopen nog rond over het terrein en blijken lastig te vangen. 

Er wordt gezocht naar mensen die informatie hebben over de persoon die de diertjes heeft gedumpt. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. 

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.