1. Nieuwsoverzicht | Parkeervete via anonieme briefjes op laadpalen - Weer gaat een statige villa tegen de vlakte
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Parkeerve­te via anonieme briefjes op laadpalen - Weer gaat een statige villa tegen de vlakte

  Er klinkt steeds meer kritiek op helikopters die vroeg in de ochtend boven de PI in Vught hangen. Ook wordt er veel geklaagd over het ‘boevenvervoer’ dwars door Vught. Verder wordt in Breda via briefjes op laadpalen een ware parkeervete uitgevochten. De briefjes zijn anoniem. En in Tilburg gaat later dit jaar wederom een statige villa tegen de vlakte, tot onbegrip van erfgoedkenners. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Goof (81) leerde honderden schaatsers ‘pootje over’

  Goof (81) leerde honderden schaatsers ‘pootje over’

  Hij leerde een paar honderd kinderen schaatsen en ook dit schaatsseizoen is trainer Goof Huijben (81) uit Oosterhout er weer bij om zijn liefde voor de schaatssport over te brengen op andere Brabanders. Klein van stuk, maar boordevol energie. Zo kent de West-Brabantse schaatswereld Goof Huijben. Al twintig jaar rijdt hij rond op de kunstijsbaan in Breda waar hij schaatsles geeft. Honderden kinderen leerden van hem ‘pootje over’. ,,Vaak zie je al snel of een kind aanleg heeft. Talenten begrijpen de schaatshouding”, zegt Huijben.
 1. Gezocht: jong talent onderzoeksjournalistiek bij het Eindhovens Dagblad

  Gezocht: jong talent onderzoeks­jour­na­lis­tiek bij het Eindhovens Dagblad

  Het Eindhovens Dagblad is op zoek naar een een creatief en journalistiek onderzoekstalent. Het ED is een sterke titel in een zeer dynamisch gebied, Zuidoost-Brabant. High tech, hooi, criminaliteit en mooie mensen, we hebben het allemaal. Daarnaast is het ED de leidende nieuwsbron op papier en online. We brengen nieuws en achtergronden, maar ondanks onze inspanningen blijven er nog genoeg tegels te lichten. Daarvoor zoeken we een onderzoekstalent, jou dus.

In herinne­ring