Het gezin Blijleven-Timmerman met hun twee dochters Eva en Yara (rechts).
Volledig scherm
Het gezin Blijleven-Timmerman met hun twee dochters Eva en Yara (rechts).

1-jarige Eva uit Uden is ernstig ziek, ouders beginnen inzamelingsactie

UDEN - Een ernstige ziekte gun je niemand, zeker een kind niet. De 1-jarige Eva Blijleven uit Uden heeft de zeldzame aandoening LBSL DARS2, een erfelijke ziekte. De zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg gaan steeds slechter werken. Daardoor ontstaan in toenemende mate problemen met bewegen, eten, praten en voelen.

Voor Eva's familie is haast geboden. Zij proberen op alle mogelijke manieren een beter toekomstperspectief voor hun jongste dochter te creëren. Ze hebben hun hoop gevestigd op een gespecialiseerde Amerikaanse arts, een wereldwijd expert op het gebied van LBSL DARS2. Slechts negentig mensen ter wereld lijden aan deze ernstige ziekte waarvoor nog geen geneesmiddel is gevonden.

Toch horen de ouders van Eva - Stefan Blijleven en Nikita Timmerman - goede geluiden over het gebruik van vitaminecocktails in de VS die de ziekte vertragen en onderdrukken. Het gaat om onderzoek in de experimentele fase. ,,Wij willen er alles aan doen om Eva's gezondheidstoestand te verbeteren", schetst haar moeder Nikita Timmerman. ,,Alles wat in ons vermogen ligt."

Amerikaans onderzoek

Toen Nikita's moeder, de oma van Eva, over het Amerikaanse onderzoek hoorde heeft ze onmiddellijk de Eva Foundation in het leven geroepen, om geld in te zamelen. Daarmee kan Eva een Amerikaanse behandeling betalen, de ziektekostenverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Mensen die ook de Eva Foundation willen steunen, kunnen een vrijwillige donatie overmaken op rekeningnummer NL67 INGB 0659 350 300 ten name van Eva Blijleven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement