Volledig scherm
Het kind werd door een auto geschept. © Toby de Kort

10-jarige jongen zwaargewond door aanrijding in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Een 10-jarige jongen is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt door een aanrijding op 't Zwaantje in Berkel-Enschot. Het kind is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies gebeurd is, is niet bekend. Een omstander heeft eerste hulp aan de jongen verleend. Die was op dat moment buiten bewustzijn.

Na de melding werden meteen een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Het kind is per ambulance met spoed naar het Elisabeth ziekenhuis gebracht. Vanaf daar werd het jongetje per traumahelikopter naar het Radboud UMC in Nijmegen gebracht.

Hoe het met de bestuurder van de auto is, is niet bekend.

't Zwaantje is afgesloten door verkeer. Ook voor de lijnbussen die normaal door die straat rijden. Een forensisch team van de politie is daar bezig met technisch onderzoek.

  1. Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    MOERDIJK - In een loods van Drecht Coating Services aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk is rond 18.45 uur een een zeer grote brand uitgebroken. Er is sprake van veel rookontwikkeling, die trekt richting het zuiden/zuidwesten. Rond 21.15 was het vuur onder controle, rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand zou tijdens werkzaamheden zijn ontstaan. Er zou er een transportband zijn vastgelopen.