Volledig scherm
Station Oisterwijk. © Google Maps

15 mensen vallen groepje aan bij station Oisterwijk: 2 gewonden

OISTERWIJK - Een groepje van drie mannen en twee vrouwen is zondagnacht aangevallen door vijftien mannen. Na een opmerking ontstond een opstootje, waarbij de vijf plotseling vanaf verschillende kanten werden aangevallen.

Dat gebeurde bij het station van Oisterwijk. De vijf waren onderweg naar de kermis, maar kregen onderweg een woordenwisseling met een paar jongeren die hen nariepen. Het groepje werd van alle kanten belaagd. 

De aanvallers verschenen op scooters, fietsen en lopend. Ze deelden rake klappen uit. Twee van de mannen raakten daarbij gewond aan hun gezicht. Net zo snel als de aanvallers verschenen, waren ze ook weer verdwenen. Ze bleken ook een tas van één van de vrouwen te hebben gestolen. 

Van twee van de verdachten is een signalement bekend. Het zijn jonge mannen van ongeveer 19 jaar oud. De politie is op zoek naar meer getuigen. 

Eerder

Vrijdagnacht was er ook al een ruzie met een groep van tien tot vijftien jongeren in Oisterwijk. Twee van hen werden toen aangehouden: een 18-jarige Tilburger en een 19-jarige Oisterwijker. Later in de vrijdagnacht waren er meer vechtpartijtjes. 

In 2015 was er bijna een grote vechtpartij aan het Klompven in Oisterwijk. Twee groepen jongeren, uit het dorp en uit het asielzoekerscentrum, wilden elkaar te lijf gaan.