Volledig scherm
© Thinkstock

300 Brabantse bedrijven gaan nog meer robotiseren

In Brabant krijgen driehonderd bedrijven hulp om binnen drie jaar nog meer met robots te werken. Het gaat om een proef, waarvoor de provincie subsidie verleent aan VNO-NCW Brabant Zeeland. De bedrijven worden wegwijs gemaakt in het gebruik van de nieuwe technologieën.

Er zijn drie stappen: inventariseren wat bedrijven willen aan hulp; onderricht krijgen in robotica én er komt een onderwijsplatform met een overzicht van opleidingen. Doel is dat bedrijven zo makkelijk en snel aan de slag kunnen met het vernieuwen van hun processen.

Het project is opgezet door werkgevers, werknemers, overheden en kennisinstellingen. De arbeidsmarktregio's dragen ook geld bij.

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.