Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

43 nieuwe patiënten overleden aan coronavirus, 1404 Brabanders zijn besmet

In Nederland zijn de afgelopen 24 uur 43 mensen overleden aan het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen komt daarmee op 179. Verder kwamen er 573 nieuwe besmettingen bij. Dat blijkt zondag uit cijfers van het RIVM.

In Nederland zijn nu 4204 met het virus besmet. Onder hen zijn 988 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar. 

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, 1404 personen. Een dag eerder waren dat er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt hoger dan het aantal meldingen in de RIVM-update van zondag omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest.

 1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
  VIDEO/UPDATE

  Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

  BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.
 2. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
  PREMIUM

  Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

  ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.