Geert Dales, partijvoorzitter van 50Plus.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Dales, partijvoorzitter van 50Plus. © Edwin van der Aa

50Plus-voorzitter houdt veel slagen om de arm bij deelname aan Brabantse coalitie

DEN BOSCH - Het is nog maar zeer de vraag of 50Plus aan wil sluiten bij een coalitie in Brabant met VVD, Forum voor Democratie en CDA. Landelijk partijvoorzitter Geert Dales zegt niet bij voorbaat ‘nee’ tegen deelname, maar houdt veel meer slagen om de arm dan de Brabantse fractievoorzitter Jan-Frans Brouwers.

VVD, Forum en CDA zitten inmiddels al even om tafel, maar laten vooralsnog weinig los over de gesprekken. Sinds de provincie twee weken geleden een speciale website over de coalitievorming in het leven riep, is er geen update meer geplaatst. Opvallend, want informateur Alfred Arbouw (VVD) gaf destijds aan snel een vierde coalitiepartner uit te willen nodigen. VVD (10 zetels), Forum (9) en CDA (8) komen samen immers een zetel tekort voor een meerderheid in Provinciale Staten (55 zetels in totaal). Vooral 50Plus (2 zetels), Lokaal Brabant (1) en CU/SGP (1) zijn in beeld om aan te schuiven. 

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.