Volledig scherm
Archieffoto. © Getty Images/iStockphoto

70 arrestaties bij grote actie tegen rondtrekkende criminelen

BREDA - Bij een landelijke politieactie tegen rondtrekkende criminelen zijn 70 verdachten aangehouden. In de omgeving van Breda werd een automobilist aangehouden wegens bedreiging met een vuurwapen en bezit van softdrugs.

De politie hield van 5 tot en met 8 november een grootschalige actie om rondtrekkende criminelen op te sporen. Zij maken zich schuldig aan verschillende misdrijven zoals drugshandel, oplichting en autodiefstal. De zogenoemde Trivium-actie leverde, buiten de 33 arrestaties tijdens de actiedagen om, nog 37 extra arrestaties op.

Vuurwapen

De landelijke eenheid meldt dat een autobestuurder werd verdacht van diefstal onder bedreiging van een vuurwapen. Bij Breda hebben agenten deze auto laten stoppen. In de wagen troffen ze een kilo softdrugs aan. Na de aanhouding is de zaak overgedragen aan de recherche. 

Trivium is een halfjaarlijkse Europese operatie die rondtrekkende misdadigers moet tegengaan. Zij komen vaak uit Oost-Europa. De Nederlandse politie werkte samen met Europol, dat weer in contact stond met collega's in Roemenië, Duitsland en Litouwen. 

Het is nog niet bekend of er meer aanhoudingen in Noord-Brabant hebben plaatsgevonden.