Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Beeld Werkt

Aantal coronapatiënten op Brabantse ic's blijft stabiel

Het aantal coronapatiënten op de Brabantse ic-afdelingen blijft stabiel en schommelt de laatste dagen rond de 40. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

De 40 ic-patiënten zijn niet allemaal positief getest op het virus. Er zitten enkele gevallen bij waarbij het vermoeden van besmetting bestaat. Het ROAZ neemt in tegenstelling tot het RIVM ook de verdachte gevallen mee in de cijfers.

Aantal patiënten op Brabantse ic's
Volledig scherm
Aantal patiënten op Brabantse ic's © ROAZ

Het aantal patiënten met coronaverschijnselen in de Brabantse ziekenhuizen is ook een aantal dagen stabiel en blijft rond de 200 hangen (inclusief ic). Op donderdag zijn er iets minder dan 50 mensen in de Brabantse ziekenhuizen opgenomen waarvan het vermoeden bestaat dat ze het coronavirus hebben. Dat aantal schommelt de afgelopen weken tussen de 30 en 70. 

Op donderdag zijn twee patiënten overleden, maar deze zijn niet getest. Iets meer dan 20 patiënten zijn uit het ziekenhuis ontslagen.

RIVM-cijfers

De afgelopen 24 uur zijn er 13 nieuwe meldingen binnengekomen van patiënten die zijn overleden aan het coronavirus. Gisteren op Hemelvaartsdag werden er 27 sterfgevallen gerapporteerd. Negen mensen zijn in het afgelopen etmaal met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Dit blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. 

Het werkelijke aantal infecties ligt waarschijnlijk een stuk hoger. Ook kunnen de cijfers van vandaag gekleurd zijn doordat meldingen van gisteren door Hemelvaartsdag pas vandaag gemeld zijn. Daarnaast: niet iedereen met, veelal milde, klachten wordt op het virus getest. 

Het sterftecijfer is in werkelijkheid aanzienlijk hoger, omdat alleen sterfgevallen worden meegerekend die ook positief getest zijn. Vanaf juni komt daar verandering in, dan zou iedereen met klachten getest kunnen worden.

In Brabant zijn er in totaal 8916 meldingen van besmettingen, zestien meer dan gisteren. Het totale aantal meldingen ziekenhuisopnames blijft net als gisteren op 2751 staan. Er is één sterfgeval gemeld in Brabant, wat het totaal op 1493 brengt.