Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Angst voor natuurbrand op We Are Electric: koken en barbecue op camping verboden

LIEMPDE/BOXTEL - Bezoekers van We Are Electric in Liempde mogen komend weekend niet koken en barbecueën. Er wordt op het festival ook streng gecontroleerd op het op de grond gooien van sigarettenpeuken. De gemeente heeft donderdag een code rood uitgeroepen.

Sigaretten dienen uitgemaakt en weggegooid te worden in speciaal neergezette bakken. Daarop wordt streng gecontroleerd. Grappend stelt te organisatie: ,,Don't drop it like it's hot, you're not Snoop Dogg", verwijzend naar de hit van de Amerikaanse rapper.

Gratis waterpunten

Festivalgangers kunnen komend weekend wel gratis water drinken. De organisatie heeft, in verband met de verwachte hitte, op belangrijke punten op het festivalterrein watertaps geplaatst. De combinatie van hitte, alcohol, uitdroging en veel bewegen kan immers gevaarlijk zijn en op elke van de drie dagen dat We Are Electric duurt, stijgt de temperatuur richting de dertig graden. 

Ook gaat de zon flink schijnen. Om die reden zijn er ook stands ingericht waar bezoekers zich kosteloos kunnen laten insmeren met zonnebrand. Uit angst voor brand zijn barbecues, elektrische kooktoestellen en gaskooktoestellen ten strengste verboden door de gemeente. Warm eten is te koop op het festival.

Voor campingbezoekers is er ook goed nieuws. Op het campingterrein van het festival, dat dit jaar na succesvolle edities in Eersel voor het eerst in Liempde wordt gehouden, tuigt de organisatie namelijk een zwembad op. Voor een verkoelende ochtendduik.

Partytenten

Het meenemen van partytenten groter dan driemaal drie meter naar de camping is ook verboden. Daarover wordt flink geklaagd op Facebook, omdat het zodoende lastig wordt om koel in de schaduw te zitten op de camping.