Volledig scherm
De attractie is zondag aan het begin van de middag nog afgesloten. © Tom van der Meer/BD

Attractie op Tilburgse kermis na ongeluk mogelijk weer open

TILBURG - De kermisattractie waarin zaterdagavond een jongen zwaargewond raakte, gaat mogelijk later deze week weer open. Wanneer dat precies kan, is afhankelijk van de keuringsinstantie en de staat van de rails. 

Zondag blijft Die Fantastische Reise in elk geval dicht. Er staan zwarte hekken om de kinderattractie aan de Heuvelring. Rond het middaguur kwam de eigenaar met een aantal medewerkers naar zijn attractie om te kijken wat de staat is van de constructie. Het 3-jarige slachtoffertje kwam onder een wagentje klem te zitten. Bij het bevrijden is de attractie deels uit elkaar gehaald. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zaterdagavond al onderzoek gedaan. De uitkomsten daarvan laten volgens een woordvoerder nog even op zich wachten. In de loop van zondag wordt de attractie opnieuw gekeurd door TÜV uit Best. Als alles wordt goedgekeurd kijkt de NVWA er nog een keer naar, voordat de karretjes weer kunnen rijden. 

Keuring
Die Fantastische Reise was goedgekeurd door een Duitse instantie. Buitenlandse attracties die in Nederland willen staan, moeten ook voldoen aan de Nederlandse eisen. Daarvoor worden ze jaarlijks gekeurd door één van de drie keuringsdiensten in Nederland of de Duitse afdeling van TÜV, in München. De NVWA houdt toezicht op die diensten. 

Volgens een woordvoerder van de NVWA voldeed Die Fantastische Reise aan alle eisen. 

Jongetje
Het jongetje dat klem kwam te zitten onder het wagentje is zaterdagavond na vijftig minuten onder de attractie vandaan gehaald. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is nog niet bekend. 

Bij de reddingsoperatie werden de brandweer en politie belemmerd door twee mensen. Eén van hen is medewerker van de attractie. Het gaat om een man van 56 uit Apeldoorn en een 27-jarige vrouw uit Borne. De twee zijn opgepakt

Kinderattractie
De attractie is bedoeld voor kinderen, maar hun ouders kunnen er ook in. Hij draait al zeker vijf jaar achter elkaar op de Tilburgse kermis. Onderstaande video van een kermis van een maand geleden, geeft een beeld van hoe de attractie werkt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement