Volledig scherm
© Jack Brekelmans Persburo BMS

Auto slaat over de kop in Tilburg, man gewond naar ziekenhuis

TILBURG – In Tilburg is zondagavond een auto over de kop geslagen. Dat gebeurde rond acht uur op de Burgemeester Bechtweg. De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist reed over de Burgemeester Bechtweg richting de A58 toen het in een flauwe bocht mis ging.

De man raakte met zijn voertuig in een slip en verloor daardoor de macht over het voertuig. Hij belandde in de berm en sloeg vervolgens meerdere malen over de kop.

Hevige hagelbui

De automobilist raakte bij de crash gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto getakeld.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Mogelijk was het wegdek nog glad na de hevige hagelbui die net daarvoor plaats vond.

Waarschuwing Rijkswaterstaat

Het verkeer kan maandagochtend in de spits extra last hebben van winterse buien en mogelijke opvriezing van natte weggedeelten. Rijkswaterstaat waarschuwt daarom voor langere reistijden en adviseert weggebruikers de rijstijl aan te passen: ,,Houd afstand en matig uw snelheid''.

De gladheid kan zich ook al zondagavond en -nacht voordoen. ,,Maar maandagochtend is het altijd druk in het verkeer en kan de gladheid zich op de weg extra doen gevoelen'', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Het KNMI heeft vanwege de weersomstandigheden code geel afgegeven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement