Volledig scherm
Het onderzoek naar de vermiste Marc de Bonte is in volle gang. De auto op de foto is een politie-auto. © Bert Jansen

Auto vermiste kickbokser Marc de Bonte op Wilhelminakanaalstraat in Best aangetroffen

BEST/BLADEL – De auto van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte is in de Wilhelminakanaalstraat in Best aangetroffen. Er is geen spoor van de vermiste De Bonte. Het voertuig is aangetroffen na een tip van een getuige. Er is een politiehelikopter ingezet om mee te zoeken naar De Bonte. Dat meldt de politie zondagavond.

Niet alleen de politie in België en Nederland, maar ook vrienden en familieleden doen alles om de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte te vinden. Na een appje aan zijn vriendin in Best, vrijdagnacht, is er niets meer van hem vernomen. De Bonte (26) had vrijdagavond met de Bladelse sportschool Training Unit waar hij traint, een feestje gehad in Eindhoven. Na een afzakkertje in Bladel ging hij nog een vriend in Turnhout opzoeken, vertelt trainer Ludo Kaethoven.. Na het bezoek daar, rond 00.50 uur, stuurde hij nog een Whatsapp-bericht aan zijn vriendin Marly in Best, vertelt haar vader René de Laat ook namens de familie van De Bonte. Die zou nog twee drankjes (De Laat: geen bier want dat drinkt hij niet) doen bij iemand en daarna naar huis komen.

Opsporingsbericht
Na het appje is er niets meer van De Bonte vernomen. Op allerlei camera's is hij ook niet terug te vinden, wel op de heenweg, zegt De Laat. Voor de Nederlandse politie in ieder geval reden genoeg een opsporingsbericht uit te doen. Voor familie en vrienden reden om alle plekjes af te zoeken die ze kunnen bedenken.

Zowel De Laat als trainer Ludo Kaethoven van Training Unit bezweert dat De Bonte niet past in het stereotype plaatje dat hoort bij kickboksers. Kaethoven: "Hij heeft zich altijd verre gehouden van de meer criminele circuits. Vrijdagavond is hij wat vroeger weggegaan omdat hij binnenkort wedstrijden heeft. De sport staat in alles voorop."

Gentleman
De Laat: "Dat is natuurlijk de eerste gedachte die bij veel mensen opkomt: dat zal wel een crimineel zijn. Maar Marc is een heel aardige Belgische jongen, de gentleman onder de kickboksers, zonder tatoeages, met nette ouders en een nette studie. Hij doet geen vlieg kwaad, buiten de ring. Je kunt je geen betere schoonzoon wensen."

De kickbokser uit Best reed in een zwarte Renault Clio met het Belgische kenteken 1-ANL-604. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben rond de verdwijning van De Bonte zich te melden. De Bonte droeg een grijze kabeltrui, heeft donkerblond haar en is 1.80 m lang.

Kickbokser De Bonte won een bronzen medaille bij de IFMA World Championships in 2010 en een zilveren medaille in 2012 als amateur. Met Kaethoven bereidde hij zich voor op diverse gevechten, onder meer in Eindhoven.

Volledig scherm
Marc de Bonte © Politie Nederland