Volledig scherm
Snapchat. © ANP

Bavelse 19-jarige spil in sekszaak: verdacht van verkrachting, ontucht en seks-chats met jonge meisjes

BREDA - Een 19-jarige jongen uit Bavel staat centraal in een omvangrijke zedenzaak. De scholier, die al drieënhalve maand vastzit, zou via chats naaktfoto’s hebben opgeëist bij tientallen jonge meisjes. Die contacten leidden tot verkrachting van een 12-jarige en ontucht met een meisje van 13, beiden afkomstig uit de regio Breda.

Een Bavelse jongen (19) moet voorlopig in de cel het onderzoek naar de verdenkingen tegen hem afwachten. Het Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt hem van de verkrachting van een meisje van 12 jaar, ontucht met een 13-jarig meisje en honderden op seks gerichte chat-contacten. Zowel bij het misbruik als de contacten via social media gaat het om jonge meisjes. In het dossier komen­­ zelfs kinderen van 8 en 10 jaar voor.

Chat-contacten

Bij een doorzoeking op het woonadres van de tiener, op 20 juni, is een groot aantal digitale afbeeldingen aangetroffen, die aangemerkt kunnen worden als kinderporno. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk afkomstig van zijn chat-contacten. Het gaat om 900 foto’s en 170 filmpjes met 40 tot 45 verschillende meisjes. Een en ander bleek dinsdag tijdens een tussentijdse rechtszitting.

Gezien de uiterst gevoelige inhoud van de beschuldigingen en de jeugdige leeftijd van de beklaagde pleitte raadsvrouw Esther Vroegh voor behandeling achter gesloten deuren. De rechtbank ging daar niet in mee. Ook een verzoek om de schoolgaande tiener in afwachting van zijn berechting op vrije voeten te stellen, vond geen weerklank. Hij zit nu drieënhalve maand vast. 

Via Snapchat

Een 12-jarig meisje werd volgens de aanklacht in de periode van september­­ 2016 tot februari 2017 in Breda verkracht. Met een 13-jarig meisje zou de jongen begin dit jaar tijdens een eerste en eenmalige ontmoeting ontucht hebben gepleegd.

De verdachte zou de contacten met de meisjes onder meer hebben gelegd via Snapchat. Vervolgens vroeg hij ze om naaktfoto’s. Als ze geen seksuele handelingen met hem wilden verrichten, dreigde hij de foto’s online te zetten.

De verdachte is psychologisch onderzocht. Daaruit, en ook uit zijn wijze van formuleren in de rechtszaal, blijkt hij een zeer intelligente jongen. De volgende zitting­­, ook pro forma, is op 28 november­.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement