Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto © Shutterstock / Aleksandar Nalbantjan

Bejaarde Brabander (85) doodt ex-vrouw bijna door haar tientallen keren met rijzweep te slaan

Een 85-jarige man uit Bergen op Zoom moet als het aan het OM ligt 5,5 jaar de cel in. Hij sloeg in juni vorig jaar zijn ex-vrouw tientallen keren met een rijzweep. De vrouw overleefde het, maar liep ernstig en blijvend letsel op.

 1. Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant
  PREMIUM

  Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant

  Door het personeelstekort in de luchtvaart, meer aandacht voor duurzaamheid en de stijging van brandstofprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve manieren van reizen. Nachttreinverbindingen zijn meer in trek en bedrijven die een nachttreindienst exploiteren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook vanuit Brabant bieden ze alternatieven voor bijvoorbeeld vluchten van Eindhoven Airport.
 2. Nieuwsoverzicht | Tot 9 jaar cel voor bouw martelcomplex - Juwelier met groot zwaard verwond
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Tot 9 jaar cel voor bouw martelcom­plex - Juwelier met groot zwaard verwond

  De rechtbank heeft de groep mannen die verantwoordelijk was voor de bouw van een martelcomplex in Wouwse Plantage woensdag veroordeeld tot straffen tot 9 jaar cel. In Roosendaal hebben overvallers woensdagochtend een juwelier verwond bij een overval. En de politie in Waalwijk pakte een man uit Polen op die daar uit de gevangenis was ontsnapt. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.