Ingeborg Bijl (L) en Evelyn Pietersen zijn tijdelijk - maar misschien wel maanden - gedwongen gescheiden van hun familieleden die in België wonen. ‘We begrijpen het natuurlijk wel, maar dat dit voor jou beslist wordt, is moeilijk’
Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg Bijl (L) en Evelyn Pietersen zijn tijdelijk - maar misschien wel maanden - gedwongen gescheiden van hun familieleden die in België wonen. ‘We begrijpen het natuurlijk wel, maar dat dit voor jou beslist wordt, is moeilijk’ © Pix4Profs/René Schotanus

België op slot, familie in Nederland treurt: ‘Als dit nog lang duurt, kunnen ze me wegdragen’

BREDA/ROOSENDAAL - De Belgen moeten thuisblijven, het land zit op slot. Nederlanders mogen nog wel hun huis uit, maar bezoek aan (klein-)kinderen en andere familie in België is verboden. ,,Ik heb maar één kind. Als dit nog een jaar duurt, kunnen ze me wegdragen.”

Sinds 18 maart, de dag dat België een lockdown instelde, mag Evelyn Pietersen (60) uit Roosendaal niet meer naar haar dochter Deborah Dirven in het Belgische Sint-Niklaas. En kan ze dus ook haar kleinkinderen Simon van zes en de tweejarige ‘knuffelbeer’ Alyssa niet bezoeken, laat staan knuffelen.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.