Danny Eckhardt uit Roosendaal schrok toen hij deze week een paar hoognodige liters tankte in Nederland. ,,Ik dacht, dat gaan we niet meer toen", vertelt hij bij zijn vaste adres in Essen, voor hem net over de Belgische grens.
Volledig scherm
PREMIUM
Danny Eckhardt uit Roosendaal schrok toen hij deze week een paar hoognodige liters tankte in Nederland. ,,Ik dacht, dat gaan we niet meer toen", vertelt hij bij zijn vaste adres in Essen, voor hem net over de Belgische grens. © Peter de Brie

Benzineprijs ontploft, tanktoerisme ook: bijna elke nummerplaat is geel bij pomp in Essen

ESSEN (B) - Nu de oorlog in Oekraïne de toch al hoge benzineprijzen nog verder opstuwt, groeit het Nederlandse tanktoerisme in België tot bizarre proporties.

  1. ‘Geul die meestroomt met de Maas is voor de natuur een gouden greep’
    PREMIUM

    ‘Geul die meestroomt met de Maas is voor de natuur een gouden greep’

    DEN BOSCH - Het kan een natte parel worden voor Moeder Natuur in de Maas bij Bokhoven: een meestromende nevengeul van anderhalve kilometer. Er zijn maar héél weinig plaatsen in de Maas waar Rijkswaterstaat ze kan laten maken. Maar hier in het dorp onder de rook van Den Bosch is er plek voor. Inwoners van Bokhoven willen er straks wel kunnen blijven wandelen. Rijkswaterstaat kijkt of dat in te passen is in de plannen.
    's-Hertogenbosch