Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundig centralist Ronnie te Boekhorst in de meldkamer in Den Bosch. © Olaf Smit

Bijzonder beroep: ‘Verpleegkundig centralist is niets voor zenuwachtige types’

ZomerserieDEN BOSCH - Rustig, duidelijk en kordaat stelt verpleegkundig centralist Ronnie te Boekhorst uit Veldhoven zijn vragen. ,,Is hij wakker mevrouw? Ademt hij? Oké. Ja. Oké. Heeft hij de medicijnen per ongeluk of expres ingenomen?" Aan de andere kant van de lijn een vrouw uit Nuenen. Ze is in paniek. Haar vriend heeft zojuist een grote hoeveelheid medicijnen ingenomen. Vermoedelijk in een poging zichzelf van het leven te beroven.

Te Boekhorst moet vlug veel informatie inwinnen en analyseren. In rap tempo schiet hij vragen af: ,,Verandert zijn huidskleur mevrouw? Ademt hij normaal?" Terwijl Te Boekhorst vragen afvuurt, tikt hij de antwoorden meteen in. Ze verschijnen op zijn scherm, een van vier voor zijn neus.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.