Black Sabbath van Bliksem is Brabants Lekkerste Bier

VIDEOHILVARENBEEK - Hij is pikzwart, straf, onheilspellend, complex, gevaarlijk lekker én Brabants Lekkerste Bier: de Black Sabbath van Brouwerij Bliksem uit Breda.

Op de Vrijthof in Hilvarenbeek maakte Zjef 'er was nog nooit beter bier' Naaijkens de uitslag bekend van de wedstrijd die Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem samen met de Hilvarenbeekse Museumbrouwerij De Roos voor het vierde jaar op rij organiseerden. 

Zwaarste

't Traais Tripeltje van Puzzelaer uit Terheijden en First Summer van Baros uit Sprang-Capelle grepen naast de beker, maar de nominatie had ook die brouwers genoeg voldoening opgeleverd. Met 10 procent alcohol was Black Sabbath de zwaarste van de drie genomineerde bieren. De zevenkoppige jury onder leiding van Zjef Naaijkens proefde 47 Brabantse bieren blind om aan het eind van de avond te vernemen dat hun favoriete  'genietbier' de Black Sabbath van Bliksem was. Niet zo'n heel groot wonder, want de quadrupel haalde eerder al in zijn klasse goud op de Dutch Beer Challenge. 

Volledig scherm
Black Sabbath van Brouwerij Bliksem uit Breda: Brabants Lekkerste Bier 2018. © Tom Tacken
Volledig scherm
Merijn Dietvorst (links) en Sebastiaan van Fessem, van Bliksem uit Breda, brouwden Brabants Lekkerste Bier 2018: Black Sabbath. © Tom Tacken

Ga voor alle archiefartikelen van Brabants Lekkerste Bier naar dit dossier.

Volledig scherm
Peter Rosman (links) en Ton Baeten, het duo achte Baros, dat met First Summer doordrong tot de laatste drie van Brabants Lekkerste Bier 2018. © Tom Tacken
Volledig scherm
Marcel Maan (links) en René Schokker bereikten met 't Traais Tripeltje de finale van Brabants Lekkerste Bier 2018. © Tom Tacken
 1. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’
  PREMIUM

  ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’

  BREDA - Onderzoeken naar vermiste personen worden bemoeilijkt door het ontbreken van wetgeving. Zolang er geen serieus vermoeden bestaat van een misdrijf, heeft de politie geen wettelijke basis om belangrijke privacygevoelige informatie op te vragen van vermisten zoals bank- en belgegevens. Het is om diezelfde reden soms zelfs onmogelijk om een ander land te vragen DNA af te nemen van familieleden, bijvoorbeeld ter identificatie van een lichaam.