Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken, van 29 september tot 13 oktober. Bladel en Reusel-De Mierden zijn donkergekleurd.
Volledig scherm
Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken, van 29 september tot 13 oktober. Bladel en Reusel-De Mierden zijn donkergekleurd. © RIVM

Bladel heeft relatief gezien met afstand de meeste besmettingen, Brabant net onder landelijk gemiddelde

Het aantal coronabesmettingen loopt in Brabant nagenoeg gelijk op met het landelijk gemiddelde van 238,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Alle drie de Veiligheidsregio's in onze provincie zitten net onder dit aantal. Wie de kaart van Nederland met het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken erbij pakt, ziet twee gemeenten het donkerst zijn gekleurd: Reusel-De Mierden en Bladel. Vooral die laatste heeft zeer veel besmettingen.

  1. Nieuwsoverzicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet

    Zwarte Piet is in Eindhoven in de ban gedaan, maar de alternatieve Grijze Giet valt ook niet in de smaak bij anti-racismegroepen. Ze noemen het een ‘pseudo-blackface’ en gaan daarom alsnog demonstreren tijdens de intocht in Eindhoven - hoe die er tijdens corona ook uit mag zien. Verder was er vandaag nieuws over de griepprik. Er zijn grote tekorten dit jaar. En er is goed nieuws voor een hondje dat verdween in een dassenburcht. De baasjes waren dit weekend bang dat de dassen de Jack Russel zouden doodbijten, maar het bleek vandaag toch goed afgelopen.