De VVD van Christophe van der Maat (links) heeft de buik vol van het FVD van Eric de Bie (rechts).
Volledig scherm
De VVD van Christophe van der Maat (links) heeft de buik vol van het FVD van Eric de Bie (rechts). © ANP

Bom barst in Brabantse politiek: VVD staakt samenwerking met FVD en JA21

VideoDEN BOSCH - De bom barst in de Brabantse politiek. De VVD trekt de stekker uit de samenwerking met FVD en JA21, en zadelt de provincie op met een nieuwe bestuurscrisis. Voor de derde keer in dik twee jaar moet Brabant op zoek naar een nieuwe coalitie.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.