Volledig scherm
Bloemen bij het Oostwende College voor de 14-jarige Savannah. © ANP

Bossche jongen (17) ontkent vermoorden Savannah, vandaag hoort hij zijn straf

DEN BOSCH - De jongen uit Den Bosch die wordt verdacht van de moord op de veertienjarige Savannah uit Bunschoten hoort vrijdag zijn vonnis. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in juni de maximale straf tegen de zeventienjarige jongen, twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Savannah werd vorig jaar op 4 juni dood gevonden in een sloot op het industrieterrein in haar woonplaats, nadat ze enkele dagen was vermist. Savannah verdween nadat ze een afspraak had gehad met de destijds zestienjarige jongen uit Den Bosch.

Voorbedachten rade

Volgens het OM pleegde de jongen de moord met voorbedachten rade, omdat uit onlineberichten kan worden afgeleid dat hij voor haar verdwijning al van plan was Savannah iets aan te doen.

Op camerabeelden is te zien dat hij kort na de ontmoeting op haar fiets rijdt en bij een huiszoeking zijn spullen van het meisje gevonden die zij toen bij zich had. Ook zijn op zijn kleding modder- en watersporen aangetroffen die gelinkt kunnen worden aan de sloot waarin ze is gevonden.

De zaak is achter gesloten deuren behandeld, omdat de verdachte minderjarig is. De uitspraak is wel openbaar.

Volledig scherm
2017-06-11 12:21:52 BUNSCHOTEN - Bij het Oostweide College ligt een bloemenzee ter nagedachtenis aan de om het leven gebrachte leerling Savannah. Het lichaam van het 14-jarige meisje werd gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP