Volledig scherm
Het ontwerp dat Dorry Timmermans meeneemt naar de Curacao Designweek. © Dorry Timmermans

Bossche ontwerpster Dorry Timmermans gaat naar de eerste Designweek Curacao: ‘Droom die uitkomt’

DEN BOSCH - De Bossche ontwerpster Dorry Timmermans is geselecteerd om deel te nemen aan de eerste editie van de Designweek Curacao. Van 1 tot 5 november vindt in Willemstad ‘het kleine zusje’ van de Dutch Designweek plaats. Timmermans gaat hier het eerste item uit haar eerste eigen collectie tonen. ,,Het is heel spannend, maar wel een droom die uitkomt.”

De 39-jarige Timmermans, die als docent mode ontwerpen bij het Koning Willem I College werkt, werd door een van de organisatoren zelf uitgenodigd. ,,Ja, ik heb heel eerlijk gezegd wel even getwijfeld. Je moet toch met de billen bloot en ik had nog nooit een eigen collectie uitgebracht. Dat was toch wel spannend”, vertelt de ontwerpster. ,,Maar uiteindelijk dacht ik ‘dit is toch wat ik wilde? Waarom zou ik het dan niet doen?’ Toen ben ik er vol voor gegaan.”

This is me

De naam van haar eerste collectie, ‘This is me’, geeft volgens de Bossche aan hoe dicht de collectie bij haarzelf staat. ,,Ik maak alleen maar dingen die ik zelf mooi vind. Dat maakt mijn werk altijd heel persoonlijk. Daarom is het ook zo spannend hoe erop gereageerd gaat worden. Maar juist doordat het zo mijn eigen stijl is, sta ik ook volledig achter mijn ontwerpen.” Ze neemt slechts een item van de collectie mee naar Curacao (zie foto). ,,Het is het eerste item dat openbaar wordt van de collectie. De rest wordt tot januari langzaam aangevuld. Het gaat er voor de Designweek vooral om dat ik kan laten zien wie ik ben en dat kan heel goed met dit ontwerp. ”

Haar grootste inspiratiebronnen zijn haar leerlingen. ,,Ik zou daarom ook niet willen stoppen als docent, zelfs niet nu mijn eerste collectie uit gaat komen. Mijn leerlingen staan zo middenin de modewereld. Ze blijven me daarom inspireren. Heerlijk vind ik dat.”

Designweek Curacao

Timmermans is een van de 50 andere binnen- en buitenlandse designers wiens werk getoond gaat worden tijdens de eerste Designweek Curacao. Omdat dit het eerste jaar is, ligt de focus daar volgens Timmermans op product en fashion design. ,,Ze willen het laagdrempelig insteken, zodat het geen mysterieus of vaag gebeuren wordt. Gewoon, zodat het voor de normale mensen die niet direct iets met design hebben ook toegankelijk is.” 

Winkels

Pas als haar collectie in januari compleet is, wil Timmermans de kleding gaan verkopen. “Ik maak heel veel dingen ‘one of a kind’, dus wat je koopt is wel altijd bijzonder. Als ik nu een boetiekje of winkel zou vinden die graag mijn collectie in de rekken willen hebben hangen, dan zou ik dat natuurlijk fantastisch vinden. Maar ik ga eerst maar eens mezelf laten zien op de Designweek. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”
  2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”